Kenteken overschrijven hoe werkt dat?

Iedere auto in Nederland staat op naam geregistreerd. Dat betekent dat er altijd in een database te achterhalen is wie de eigenaar van het voertuig is. Het kenteken wat bij de auto hoort staat op naam. Als je dus een andere auto koopt, of dit nu een nieuwe of een tweedehands auto is, moet je er voor zorgen dat het kenteken op jouw naam komt. Maar hoe werkt dat een kenteken overschrijven?

4 manieren om je kenteken over te schrijven

mercedes overschrijvenEr zijn 4 manieren om een kenteken over te schrijven: via een kentekenloket, een RDW balie, een RDW keuringsstation en online. Om een kenteken over te schrijven heb je van de verkoper het originele tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs nodig, of het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) en de tenaamstellingscode. Daarnaast moet je zelf een legitimatiebewijs meenemen. Dat hoeft niet per sé een rijbewijs te zijn, maar mag ook bijvoorbeeld een paspoort zijn. Meer informatie op: https://www.kentekencheck.net

Als je bij een kentekenloket, RDW balie of RDW keuringsstation het kenteken laat overschrijven krijg je een tenaamstellingsverslag en een vrijwaringsbewijs mee. Deze laatste is voor de verkopende partij. Daarnaast wordt een kentekenbewijs door het RDW gemaakt die dezelfde of de volgende dag verstuurd wordt.

In het weekend of in de avond

Wil je ’s avonds of in het weekend een kenteken overschrijven? Dan kun je terecht bij één van de kentekenloketten die dan open zijn. Kijk online welke bij jou in de buurt is. Als je de DigiD app op je smartphone hebt kun je de overschrijving ook online regelen.

Ga je dus een kenteken op je naam zetten, zorg dan dat je de juiste papieren bij je hebt en dat je zeker weet dat de locatie waar je hem wilt overschrijven open is. Dan heb je in no-time het kenteken op je naam staan.