VoiceCowboys lanceert in 2020 vernieuwde voice over site

Voice-oversHet bekende voice-over bureau VoiceCowboys is de eerste webshop voor stemacteurs en voice-overs die het castingwerk volledig automatiseert. Al sinds 2016, dus inmiddels alweer 4 jaar geleden. Maar anno 2020 worden er nieuwe functies aan de website toegevoegd, inclusief een nieuw design. Het gaat dus goed bij de cowboys onder de voice-over stemmen.

Wat is het idee van het online voice over platform? Door in enkele seconden te onderzoeken waarvoor een voiceover stemacteur wordt gezocht, kan de voice-over shop direct de beste match presenteren aan geïnteresseerde stemzoekers. De tijdrovende castinglijst met tientallen stemmen is daarmee voorgoed en voor altijd verleden tijd. VoiceCowboys denkt de ideale uitkomst te zijn voor iedereen in de stemmenwereld die stemacteurs iets wil laten inspreken. Dat is een mooie doelstelling natuurlijk.

Hoe werkt de nieuwe voice-over site?

Hoe gaat de nieuwe voice-over site in zijn werk? Vaak wordt de definitieve professionele voice-over van een film of video geschreven tijdens de eindmontage. Het beeld is dan klaar, maar er moet een werkdag worden gewacht op de voice over stem. Problemo, problemo! Zeker bij Facebook en Instagram kan een dag later plaatsen van content soms mosterd na de maaltijd zijn. VoiceCowboys kan al leveren binnen enkele uren: probleem opgelost. Werkt goed dus, die website, wie weet worden ze ook ooit genomineerd als website van het jaar?

Levendige voice-over markt

De levendige voice-over markt wordt anno 2020 gedomineerd door een beperkt aantal stemacteurs die samen alle opdrachten inspreken. Oprichter van het stemmenbureau Dave Leusink: “Voor jonge voice-over talenten en opkomende stemmen is het soms moeilijk om door te breken in ons vak. Dit komt door de behoorlijk traditionele manier van werken. VoiceCowboys geeft als stemmenbureau met een voice over platform deze talenten wel een kans. Dat is fijn voor iedereen.”

Oprichter stemmenbureau VoiceCowboys

De oprichter van stemmenbureau VoiceCowboys heeft de ambitie om het platform snel Europees uit te gaan rollen in de komede jaren De omvang van de wereldwijde stemmenmarkt is – mede door de opkomst van online bedrijfsfilm en luisterboeken – groeiende en bedraagt meer dan 10 miljard, zo hebben internationale bureaus becijfert. We zijn benieuwd hoe het bedrijf zich de aankomende jaren dan ook gaat ontwikkelen.