Motion design inzetten in je marketing campagne 

Wil je graag motion design inzetten voor jouw marketing campagne? Dan ben je zeker niet de enige. We zien namelijk dat er de laatste tijd steeds meer ondernemers zijn die kiezen voor deze speciale vorm van animatie. Door de vele voordelen is motion design dan ook gelijk een prima aanwinst voor jouw onderneming. Motion design is eenvoudig gezegd ook wel het gebruik van geanimeerde infographics om een boodschap over te brengen aan je publiek 

Grafische elementen worden verplaatst om de illusie van beweging te wekken. In tegenstelling tot andere vormen van animatie, wordt bij motion graphics voornamelijk gebruik gemaakt van afbeeldingen en letters. Het gebruik van motion graphics werd populair in de jaren 50 in films. Vanuit de filmwereld zijn er steeds meer bedrijven geweest die gekozen hebben voor het gebruik van motion design voor hun marketing. Bezoek ook eens themotion3.com voor meer informatie. 

Voordelen van motion design 

De opkomst van digitale motion graphics is vooral te danken aan het vermogen om een concept te verduidelijken en te visualiseren op een aantrekkelijke manier. Aangezien meer dan 92% van het winkelend publiek wordt beïnvloed om hun definitieve aankoopbeslissing te nemen door middel van online videos is het super belangrijk om de aandacht te trekken. Dit kan je prima doen met behulp van een video op basis van motion design. Bovendien zijn motion graphic-video’s perfect om op sociale media te plaatsen. Ze zijn dan ook vaak te vinden op tv tijdens het reclameblok.