Een nieuwe laptop? Wees niet te zuinig!

Hoe vaak maak jij gebruik van je laptop? Waarschijnlijk toch wel regelmatig. Er zijn mensen die dagelijks gebruik maken van hun laptop, denk bijvoorbeeld mensen die vanaf huis werken of studenten. De gemiddelde Nederland gebruikt zijn of haar laptop zeer regelmatig.

En als dat voor jou ook het geval is, dan weet hoe vervelend het is om een trage laptop te hebben. Een trage laptop zorgt vaak voor veel irritatie. Als je het geld hebt, dan is het misschien wel tijd om een nieuwe laptop te gaan kopen. In dit artikel willen we je enkele tips meegeven.

Goedkoop = duurkoop?

laptop kopenJe hebt vast wel eens van de uitdrukking goedkoop = duurkoop gehoord. Bij een laptop gaat dit volledig op. Je kunt namelijk al een laptop kopen voor €200 tot €300, best goedkoop natuurlijk voor een elektronisch product. Maar over het algemeen is dat niet zo’n heel erg goed idee, behalve als je de laptop alleen maar gebruikt om teksten te schrijven.

Wil je ook op internet, Netflix kijken of spelletjes spelen, dan werkt de laptop misschien wel maar het gaat voor veel frustratie zorgen. Daarnaast ontwikkelen de meeste dingen zich heel erg snel. Als je nu een laptop hebt die al niet erg snel is, dan zal die over een jaar gewoon traag zijn. Je moet dan dus weer een nieuwe kopen. Daarom is het waarschijnlijk een beter idee om iets meer geld uit te geven aan een laptop van een goed merk die snel is. Je kunt bij De Laptop Winkel eens reviews lezen en vergelijkingen maken.

goedkope laptopJe bent dan misschien wel iets meer geld kwijt, maar je kunt wel langer met je laptop doen. Zoals we al aangaven gaan de ontwikkelingen op dit gebied snel. Toch zul je met een goede laptop op zijn minst 3 jaar vooruit kunnen. Koop je de goedkoopste laptop die je kunt vinden, zal dit misschien een jaartje zijn of hooguit 2. Alleen in het geval van hele basistaken is de goedkoopste laptop een goede keuze.

Alhoewel het heel verleidelijk is om geld te besparen op een grote uitgave als een laptop, zouden wij toch aanraden om dit niet te doen. Geef er wat meer aan uit en je hebt er niet alleen meer plezier van, maar je zult er ook langer mee kunnen doen.